Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Kabinet Worstelt Met Begroting Geen Gratis Schoolmaaltijden In Zicht

Kabinet worstelt met begroting: Geen gratis schoolmaaltijden in zicht

Financiële knopen doorhakken voor voorstellen in regeerakkoord

Begrotingstekort en inflatie baren zorgen

Het kabinet is nog druk bezig met de laatste loodjes van de begroting, maar het is nu al duidelijk dat er geen geld is voor gratis schoolmaaltijden.

Dit blijkt uit berichtgeving van verschillende media. Het kabinet wil geen nieuwe schulden aangaan en moet daarom keuzes maken in de begroting.

De kosten van gratis schoolmaaltijden worden geschat op zo'n 1 miljard euro per jaar. Het kabinet vindt dit te duur, zeker gezien het huidige begrotingstekort en de hoge inflatie.

Prioriteiten stellen

Het kabinet moet prioriteiten stellen en heeft daarom besloten om gratis schoolmaaltijden niet in te voeren.

Er zijn andere maatregelen die belangrijker worden geacht, zoals het verhogen van de koopkracht en het investeren in onderwijs en zorg.

Teleurstelling bij critici

De beslissing van het kabinet om geen gratis schoolmaaltijden in te voeren, stuit op kritiek van verschillende partijen.

Zij vinden dat het kabinet de belangen van kinderen niet voorop stelt en dat gratis schoolmaaltijden een belangrijke bijdrage zouden leveren aan het verminderen van armoede en het verbeteren van de gezondheid van kinderen.

Het kabinet heeft aangegeven dat het wel openstaat voor andere voorstellen om armoede onder kinderen te bestrijden, maar dat gratis schoolmaaltijden nu niet haalbaar zijn.


Comments